Карамелизирани чушки

27/11/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 352
  • Преглеждания за месеца206
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • чушки - 1/2 червена
  • чушки - 1/2 зелена
  • чушки - 1/2 жълта
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • балсамов оцет - 1 ч.л.
  • вода - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в тиган 1-2 супени лъжици мазнина и загрейте. Измийте и изчистете чушките. Нарежете ги на тънки ленти. Сложете ги в загрятата мазнина.

Намалете котлона и изчакайте да омекнат и придобият лек карамелен загар (но не много), като бъркате периодично.

Сложете захарта, оцета и водата. Разбъркайте и затворете с капак. Оставете го за пет минути.

Отворете и изчакайте течността да се изпари. Изключете и сервирайте вашите карамелизирани чушки като гарнитура към ястие по избор.

Прибор за лесно почистване на чушки - чушкотирбушон-12%
За работа с чушки, препоръчваме:
Прибор за лесно почистване на чушки - чушкотирбушон
4.49 лв.
3.95 лв.
Виж ››

Пригответе вкусни чушки за цялото семейство с помощта на този ергономичен прибор за чушки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар