Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Карамелизирани банани

Карамелизирани банани

редакция:
Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Карамелизирани банани1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Според математиците и кръглото е форма, затова избираме през лятото да сме закръглени и с чиста съвест ще си похапнем втора порция карамелизирани банани"

Необходими Продукти

  • масло - 20 г
  • банани - 2 бр.
  • кафява захар - 2 с.л.
  • тъмен ром - 3 с.л.
  • вода - 2 с.л.
  • индийско орехче
  • канела
  • джинджифил
  • сол
  • ядки - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете бананите надълго, после и напряко.

Маслото се стапя в дълбок тиган на силен котлон докато започне да прави пяна. Поставете бананите с нарязаната страна надолу, и ги задушете леко (соте), като разклащате тигана леко за около 1 минута.

Отстранете тигана от котлона и сипете захарта и рома около бананите.

Отново върнете тигана на котлона и продължете запържването докато захарта се стопи, като продължавате да поклащате от време на време тигана, за да се заливат бананите.

Сега добавете подправките и намалете силата на греене. Задръжте още около 2 минути, за да се стегне соса, посипете с ядките раздробени и сервирайте докато е горещо.

Много добро съчетание е с топка ванилов сладолед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
510
41
32
20
10
Дай твоята оценка: