Начин на приготвяне
Избираме прясно свинско месо от бут или плешка, измиваме го, нарязваме на хапки и слагаме в тенджера да ври, докато омекне - около 30-40 минути.
През това време измиваме ориза до бистра вода и го накисваме в студена вода, докато зрънцата побелеят.
Измиваме и нарязваме чушката, обелваме и нарязваме доматите на дребно. Щом месото поомекне, го прехвърляме в тава. Изсипваме при него слагаме ориза и зеленчуците. Овкусяваме със сол, чер пипер, чубрица.
Изсипваме олиото и доливаме с вода, която да покрие продуктите. Печем на 250 градуса поне 45 минути, след като заври. Но времето зависи от това дали е загрята фурната предварително, колко крехко е месото и какво е указанието за готовност на ориза, отбелязано на опаковката.
Може да се наложи да долеете още малко вода или олио, ако ястието не е готово, а всички течности са изврели.
При мен оризът с месо се сготви за това време.
Добър апетит!
Коментари