Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ориз на Фурна»Ориз с домати и свинско на фурна

Ориз с домати и свинско на фурна

Теодора  Иванова КаменоваТеодора Иванова Каменова
Помощник Готвач
534894181k1
Ориз с домати и свинско на фурна3 / 3
27/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
85 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6
"Когато обичате свинското с ориз да е по-сочно - ориз с домати и свинско на фурна"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • домати - 2 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • чушки - 1 бр. прясна, зелена или червена
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избираме прясно свинско месо от бут или плешка, измиваме го, нарязваме на хапки и слагаме в тенджера да ври, докато омекне - около 30-40 минути.

През това време измиваме ориза до бистра вода и го накисваме в студена вода, докато зрънцата побелеят.

Измиваме и нарязваме чушката, обелваме и нарязваме доматите на дребно. Щом месото поомекне, го прехвърляме в тава. Изсипваме при него слагаме ориза и зеленчуците. Овкусяваме със сол, чер пипер, чубрица.

Изсипваме олиото и доливаме с вода, която да покрие продуктите. Печем на 250 градуса поне 45 минути, след като заври. Но времето зависи от това дали е загрята фурната предварително, колко крехко е месото и какво е указанието за готовност на ориза, отбелязано на опаковката.

Може да се наложи да долеете още малко вода или олио, ако ястието не е готово, а всички течности са изврели.

При мен оризът с месо се сготви за това време.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора  Иванова Каменова
Теодора Иванова Каменова
Радвам се. Винаги съм смятала, че хубавата рецепта дава идеята, а всеки я приспособява към своя вкус.И аз ще опитам с гъбки и кимион, допада ми!Благодаря!
13.12.2018 08:57
Потребител#222948
Потребител#222948
Много добре се получи. Само, че аз добавих предварително запържени гъби и като подправка 1 ч.л. кимион.
12.12.2018 19:04