Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Охлювчета»Охлювчета със солена плънка

Охлювчета със солена плънка

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Охлювчета със солена плънка
Снимка: Марияна
1 / 5
27/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч. типово
  • мая - ½ пакетче, суха
  • яйца - 1 бр.
  • маргарин - 3 с.л. масло
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • пълнеж
  • сирене - 1 ч.ч. с връх
  • маргарин - 3 с.л. с масло
  • яйца - 1 бр.
  • за намазване отгоре
  • жълтъци - 1 бр. и 1 с.л прясно мляко
  • за поръсване
  • ръсеница
  • за намазване на тавата
  • маргарин - с масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и в него слагаме сухата мая и разбъркваме. Правим кладенче в средата и слагаме 1 яйце, щипка сол, щипка захар и 3 с.л. маргарин с масло. Добавяме леко топло ½ ч.ч. прясно мляко.

Замесваме меко тесто. Оформяме тестото на топка и го оставяме да втаса на топло, покрито с кърпа за около 40 мин. След като втаса, тестото го разточваме на правоъгълен лист с дебелина около 4 мм.

При необходимост при разточването ръсим с брашно върху листа, за да не лепне. Отгоре мажем с маргарин с масло много добре.

Разбиваме едно яйце с вилица в отделна купичка и после прибавяме към него и натрошеното сирене и объркваме добре.

Тази смес разпределяме върху листа. От двете тесни страни навиваме до средата на рулата и режем през средата, така че да станат две рула. Оформяме ги добре с ръце и леко разтегляме.

Режем всеки на по 6 равни парчета. Мажем тавата с маргарин и нареждаме на разстояние охлювите. В купичка разбиваме с вилица жълтък с прясно мляко и мажем с четка охлювчетата.

После ги ръсим с ръсеница. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Хапваме с айран. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: