Начин на приготвяне
От прясното мляко, яйцата, брашното, разтопеното масло и солта се разбива палачинково тесто с консистенция малко по-рядка от боза и се оставя 15 минути на стайна температура. От посочените продукти би трябвало да се получат около 10-12 палачинки. Пекат се до готовност.
През това време нарежете на кубчета киселите краставички, шунката и топеното сирене, а зеления лук на ситно. Добавят се към майонезата, която сте сложили в купа, и разбъркайте добре, за да се смесят продуктите. Подправя се на вкус със сол и черен пипер.
Разпределя се солената плънка върху палачинките и се сгъват под формата на руло. Подреждат се в тава и се пекат до леко зачервяване или до затопляне на плънката - за около 10-тина минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
По желание може да поръсите с настърган кашкавал.