Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница със солена плънка

Баница със солена плънка

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Баница със солена плънка
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
1 тава

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет готови
  • Плънка
  • сирене - 600 г
  • кашкавал - 600 г
  • колбас - 400 г
  • царевица - 1 консерва малка
  • масло - 100 г разтопено+50 г за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сиренето се натрошава. Кашкавалът се настъргва. Колбасът се надробява на дребни кубчета. Всичко това се прави в отделни купи. Корите се отделят лист по лист.

Взимат се две кори. Мажат се с разтопено масло. Поръсва се със сирене, кашкавал, колбас и царевица.

Навива се на руло. Така се прави с всички кори. Нареждат се в намазнена тава плътно едно до друго.

Отгоре се поръсва с натрошено масло. Пече се във фурна на 180 градуса за 20-25 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: