Начин на приготвяне
Нарязвам на дребно шпековият салам. Настъргвам си кашкавала и сиренето.
Стоплям си леко водата и в нея слагам маята и захарта да шупне. Пресявам си брашното и в него си слагам затоплената вода, разбита с маята. Правя си кладенче в брашното и изсипвам водата с маята и захарта. Добавям солта, олиото и яйцето.
Замесвам тестото върху набрашнен плот. Оставям тестото да втаса за 40 мин.
Набрашнявам си плота и разточвам тестото на правоъгълник. Намазвам го с домашна апетитка, слагам равномерно нарязано на дребно шпек салам.
Най-отгоре слагам пак равномерно сирене и кашкавал. Завивам рулото. Режа рулото на дебели шайби. Слагам лист за печена в тава. Нарязвам рулата на разстояние едно от друго.
Пека на 180 градуса в загрята фурна до леко зачервяване. Поднасяме ги в чиния.
Хапваме с кафе.
Коментари