Печени Агнешки Кюфтенца

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Печени Агнешки Кюфтенца2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Вместо пържени - печени, защото така са хем по-вкусни, хем по-здравословни"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - обезкостено 1 кг
  • яйца - белтъците на 2
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • бърбън - - 100 мл, най - добре от Кентъки
  • черен пипер - 2 ч.л. смлян
  • джоджен - 2 ч.л. сух
  • кимион - 1 ч.л. смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се смила с решетка 4 или 5 мм. Към него се прибавят белтъците, много ситно нарязаните лук и чесън, бърбънът, подправките и сол.

Омесва се много добре и се оставя в хладилника за 2 – 3 часа.

С намаслени ръце се оформят сплескани кюфтенца.

Пекат се на загрято на 200°C барбекю под капак.

Добре е агнешките кюфтенца да се сервират със свежи листенца джоджен и разбира се с хубаво розе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: