Начин на приготвяне
Агнешката кайма се поставя в купа прибавя се яйцето, ситно нарязания лук, галетата, сол, чубрица, черен пипер и мащерка. Всичко се омесва добре и се оставя на страни да се овкуси. Картофите се варят с кората до пълно сваряване.
Пробват се с вилица или шиш, ако влиза спокойно картофите са готови. Отцеждат се от водата и още докато са топли се обелват. Поставят се в купа, прибавя се сол, индийско орехче, краве маслото и се намачкват.
Добавя се постепенно прясното мляко и се разбива с ръчен миксер. При нужда се прибавя още прясно мляко. От каймата се оформят малки топчета с помощта на дланите, като предварително са омазнени с олио.
Подреждат се агнешките кюфтенца в еър фрайер. Пекат се на 200 градуса за 15 минути. В чинии се разпределя картофеното пюре на дъното на чинията. Оформя се леко като гнездо. Готовите кюфтенца се поставят в центъра на чинията върху картофеното пюренце. Поръсва се с черен пипер.
Агнешките мини кюфтенца по цариградски ще станат любими на цялото семейство. Никой не може да им устои!