Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Агнешки мини кюфтенца по цариградски

Агнешки мини кюфтенца по цариградски

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Агнешки мини кюфтенца по цариградски
Снимка: Мина Димитрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Агнешките мини кюфтенца по цариградски ще станат любими на цялото семейство. Никой не може да им устои!"

Необходими Продукти

  • За кюфтета
  • агнешка кайма - 450
  • яйца - 1 брой
  • галета - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чубрица
  • черен пипер
  • мащерка
  • олио
  • За картофеното пюре
  • картофи - 700 г
  • краве масло - 60 г
  • прясно мляко - 150мл
  • индийско орехче
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешката кайма се поставя в купа прибавя се яйцето, ситно нарязания лук, галетата, сол, чубрица, черен пипер и мащерка. Всичко се омесва добре и се оставя на страни да се овкуси. Картофите се варят с кората до пълно сваряване.

Пробват се с вилица или шиш, ако влиза спокойно картофите са готови. Отцеждат се от водата и още докато са топли се обелват. Поставят се в купа, прибавя се сол, индийско орехче, краве маслото и се намачкват.

Добавя се постепенно прясното мляко и се разбива с ръчен миксер. При нужда се прибавя още прясно мляко. От каймата се оформят малки топчета с помощта на дланите, като предварително са омазнени с олио.

Подреждат се агнешките кюфтенца в еър фрайер. Пекат се на 200 градуса за 15 минути. В чинии се разпределя картофеното пюре на дъното на чинията. Оформя се леко като гнездо. Готовите кюфтенца се поставят в центъра на чинията върху картофеното пюренце. Поръсва се с черен пипер.

Агнешките мини кюфтенца по цариградски ще станат любими на цялото семейство. Никой не може да им устои!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: