Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Тортелини»Тоскански тортелини със сирене и бадемов сос

Тоскански тортелини със сирене и бадемов сос

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Тоскански тортелини със сирене и бадемов сос
Снимка: Станислава Вълкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Ето това е правилният и вкусният начин за приготвяне на тортелини - честна дума"

Необходими Продукти

  • тортелини - 500г със сирене
  • за соса
  • бадеми - 100 г
  • пармезан - 3 с.л. настърган
  • зехтин - 2 с.л.
  • сметана - 200 мл за сладка, за готвене
  • масло - 50 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тортелините се сварят, като се кипва 2 л вода, които са достатъчно за 500 грама макаронени изделия. Внимателно изсипете тортелините във врящата вода. Добавете 2 супени лъжици сол. Варете според указанията на опаковката. Отцеждат се от водата (няма нужда да се мият)

и се оставят встрани.

За соса:

Налейте зехтина и маслото в тигана, добавете натрошените бадемови ядки и разбъркайте до златисто кафяво.

Добавете сладката сметана и доведете до кипване. Добавете варената паста, разбъркайте заедно, поръсете с пармезан и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: