Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Тортелини»Тортелини с извара, сирене и сметанов сос

Тортелини с извара, сирене и сметанов сос

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Тортелини с извара, сирене и сметанов сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Точно така - сами ще ги приготвите - от замесването до соса и направо ще се влюбите в тях"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 375 г
  • яйца - 3 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - 1 щ.
  • за плънката
  • извара - 300 г обезмаслена
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 50 г настъргано (или кашкавал)
  • босилек - 1 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • белтъци - 1 бр.
  • за соса
  • грах - 250 г
  • печурки - 200 г наситнени
  • лук - 2 глави кромид
  • зехтин - 2 с.л.
  • сметана - 250 мл
  • индийско орехче - настъргано
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, яйцата, зехтина и солта се замесва тесто и се оставя да отлежи 30 минути.

През това време се приготвя плънката от изварата, яйцата, сиренето (кашкавала) и половината от ситно нарязания босилек. Поръсва се със сол и черен пипер.

Тестото се разточва, слага се от плънката и тортелините се слепват. Сваряват се в подсолена вода. Лукът и гъбите се нарязват на ситно и се запържват в зехтина.

Прибавят се сметаната, мускатовото орехче, грахът и останалият босилек. Поръсва се със сол и черен пипер. Тортелините се слагат в чиниите за сервиране и се заливат със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: