Безглутенови палачинки с брашно от елда

Сергей АнчевСергей АнчевПомощник Готвач208713872
25/11/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо780
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • брашно от елда - 4 с.л.
  • краве масло - бучка
  • захар - 2 ч.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват добре. Прибавят се брашното, захарта и солта. Обърква се добре. Добавя се газирана или обикновена вода до получаване на хомогенна смес с гъстотата на боза.

Плоско незалепващо тиганче са загрява на средна температура и намазва с масло. Изсипва се част от сместа и се разпределя равномерно.

Когато се втвърди, се намазва с масло. Обръща се. След малко е готова палачинката.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар