Безглутенови палачинки с брашно от елда

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
229
2k
313
712
3
25/11/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 276
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • брашно от елда - 4 с.л.
  • краве масло - бучка
  • захар - 2 ч.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват добре. Прибавят се брашното, захарта и солта. Обърква се добре. Добавя се газирана или обикновена вода до получаване на хомогенна смес с гъстотата на боза.

Плоско незалепващо тиганче са загрява на средна температура и намазва с масло. Изсипва се част от сместа и се разпределя равномерно.

Когато се втвърди, се намазва с масло. Обръща се. След малко е готова палачинката.

Механично метално сито за хубаво тесто
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар