Меденки с брашно от елда

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Меденки с брашно от елда
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
27 мин.
Порции
10
"Готови ли сте за порция специални меденки, приготвени с брашно от елда - те са готови за вас"

Необходими Продукти

  • брашно от елда - 180 г
  • яйца - 1 бр. XL
  • олио - 50 г
  • мед - 3 с.л. течен
  • захар - 2 с.л. с връх
  • ванилия - 2 г
  • бакпулвер - 1 ч.л. равна, безглутенов или обикновен
  • фъстъци - около 25 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцето със захарта и меда докато се образуват мехурчета на повърхността.

Налейте олиото и разбъркайте, а след това сипете брашното от елда и ванилията и омесете гладко медено тесто.

Ако ви лепне и е рядко си поръсете още брашно.

Разточете на кора с дебелина около 4-5 мм. За да ви е по-лесно, направете го върху пласт хартия за печене.

Изрежете сладките с кръгла формичка или друга по ваш избор.

Подреждайте меденките в тава, покрита с друг пласт хартия за печене, и в центъра им бодвайте по един цял или половинка фъстък.

Печете в загрята на 180 градуса фурна за 10-12 минути или докато придобият лек загар и започнат да ухаят приятно.

От тези продукти ще получите 2 тави с меденки.

Една идея по-здравословни, без глутен и много вкусни.

Поради липсата на глутен, меденките не бухват и ако се препекат повече стават твърдички, затова след като изстинат ги съхранявайте в добре затворен съд.

Не са прекалено сладки, а с доста умерена сладост, но ако желаете може да си добавите още мед в тестото.

Меденките с брашно от елда са чудни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: