Начин на приготвяне
Разбийте яйцето със захарта и меда докато се образуват мехурчета на повърхността.
Налейте олиото и разбъркайте, а след това сипете брашното от елда и ванилията и омесете гладко медено тесто.
Ако ви лепне и е рядко си поръсете още брашно.
Разточете на кора с дебелина около 4-5 мм. За да ви е по-лесно, направете го върху пласт хартия за печене.
Изрежете сладките с кръгла формичка или друга по ваш избор.
Подреждайте меденките в тава, покрита с друг пласт хартия за печене, и в центъра им бодвайте по един цял или половинка фъстък.
Печете в загрята на 180 градуса фурна за 10-12 минути или докато придобият лек загар и започнат да ухаят приятно.
От тези продукти ще получите 2 тави с меденки.
Една идея по-здравословни, без глутен и много вкусни.
Поради липсата на глутен, меденките не бухват и ако се препекат повече стават твърдички, затова след като изстинат ги съхранявайте в добре затворен съд.
Не са прекалено сладки, а с доста умерена сладост, но ако желаете може да си добавите още мед в тестото.
Меденките с брашно от елда са чудни.