Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Курбан боб в гърне

Курбан боб в гърне

Курбан боб в гърне
Снимка: Виктория Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
300 мин.
Порции
4
"Боб в гърне, ето това е класика"

Необходими Продукти

  • боб - 400 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - 3 ч.л.
  • чибрица
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • пилешки бульон - 1 буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва във вода за цяла нощ. На следващия ден бобът се изсипва в гърне или гювеч. Лукът се почиства и нарязва на ситно.

Чесънът се почиства и нарязва на ситно. Добавят се към боба. Добавят се червеният пипер и малко олио. Подправя се с черен пипер, чубрица и сол.

Сипва се пилешки бульон и се разбърква. Добавя се вода. Захлупва се калпачето. Слага се на печката да ври бавно цял ден. При нужда се долива вода. Тъкмо за вечеря! Поднася се със скилидки чесън и оцет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: