Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Постен шарен боб в гърне

Постен шарен боб в гърне

Постен шарен боб в гърне
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Боб в гърне - класика, която винаги ще има запазено място на трапезата ни"

Необходими Продукти

  • шарен боб - 500 г
  • лук - 1 глава
  • чушки - 3 - 4 бр. върхарчета
  • моркови - 1 бр.
  • сол
  • чубрица
  • олио
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и накиснете боба за едно денонощие.

Почистете лука от люспите, обелете моркова и ги нарежете на малки парчета.

Сложете боба в гърнето, добавете зеленчуците, олиото, долейте вода и го похлупете.

Ако варите боба на котлона, сложете гърнето в друг съд, на дъното на който има вода. Ако варите боба на огън - сложете гърнето върху метална решетка.

Варете боба на бавен огън. Преди готовност, овкусете гювеча със сол, магданоз и чубрица.

Много вкусно ястие!

Постният шарен боб в гърне е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: