Начин на приготвяне
За соленките първо трябва да смесим всички продукти - пълнозърнестото и лимецовото брашно, содата, събудена с оцета, хималайската сол и шарлана.
Семена може всякакви по желание, но е препоръчително да не са големи количества, тъй като могат да нарушат цялостта тестото.
Точим ги на средно големи кръгли фитили и лентички и след това ги оформяме в красиви фигури. Много е лесно да направим соленки безкрайност.
Като за тази цел фитилите ги съединяваме в кръгчета с диаметър около 5 см и усукваме веднъж по средата, като под усукването заличаваме съединените две краища.
Намазваме с шарлан тавичка, нареждаме ги в нея едни до други, без да се прилепват.
Намазваме ги и отгоре с шарлан и печем на 200 градуса за 10-12 минути.
Оставяме соленките ги да изстинат и ги поднасяме подредени по красив преплетен начин!
Чудно Вкусно!