Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Соленки»Плетени соленки Безкрайност

Плетени соленки Безкрайност

Плетени соленки Безкрайност
Снимка: Илиана Първанова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
27 мин.

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • пълнозърнесто брашно -   1 ч.ч.
  • лимецово брашно -   1/2 ч.ч.
  • сода бикарбонат -   1/2 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • хималайска сол -   1/2 ч.л.
  • шарлан - 1 с.л.
  • семена
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За соленките първо трябва да смесим всички продукти - пълнозърнестото и лимецовото брашно, содата, събудена с оцета, хималайската сол и шарлана.

Семена може всякакви по желание, но е препоръчително да не са големи количества, тъй като могат да нарушат цялостта тестото.

Точим ги на средно големи кръгли фитили и лентички и след това ги оформяме в красиви фигури. Много е лесно да направим соленки безкрайност.

Като за тази цел фитилите ги съединяваме в кръгчета с диаметър около 5 см и усукваме веднъж по средата, като под усукването заличаваме съединените  две краища.

Намазваме с шарлан тавичка, нареждаме ги в нея едни до други, без да се прилепват.

Намазваме ги и отгоре с шарлан и печем на 200 градуса за 10-12 минути.

Оставяме соленките ги да изстинат и ги поднасяме подредени по красив преплетен начин!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: