Начин на приготвяне
В купа за месене се слага маята, захарта и 1 в.ч. хладка вода. Разбъркват се, докато се разтопи захарта.
Покрива се с кърпа и се оставя за 30 минути да шупне при стайна температура. После към шупналата мая се добавят и останалите продукти и се омесва меко, незалепващо тесто. Отново се покрива с кърпа и се оставя да втаса за 1 час.
От втасалото тесто се откъсват топки с големина малко по-големи от орех. Разточват се на тънка кора с форма, колкото длан. И от двете страни се правят леки разрези с нож, така че да се получат около 5-6 ленти за сплитане и от двете страни. По средата, по дължина, се слага сирене.
Хващат се две двойки срещуположни ивици и се сплитат като последните се притискат добре, за да не се отворят при запичане.
Нареждат се в леко намазнена тава, намазват се с разбит жълтък, поръсват се със сусам и се оставят да втасат за още 25 минути. Пекат се в загрята фурна на 180 градуса за 20-25 минути.
P. S. Водната чаша, която използвах, е от 200 мл.