Начин на приготвяне
Пасирайте сварената тиква.
В купа смесете брашното с бакпулвера. Направете кладенче в брашното и счупете вътре яйцето. Разбъркайте. Постепенно добавете прясното мляко.
Нарежете маслото на кубчета и прибавете към базата. Добавете и пюрето от тиква. Разбъркайте добре до получаване на еднородна смес. Изпечете гофретите в уред.
Овкусете заквасената сметаната със сол и черен пипер. Добавете нарязана на ситно кората на 1 лимон и накълцана 1/2 връзка копър. Завършете със зехтин и разбъркайте топинга.
Нарежете на ситно червения лук и пресния лук за поръсване на гофретата.
Сервирайте тиквените гофрети, като гарнирате със сметаната. Подредете парченца пушена сьомга и поръсете с червен и пресен лук.