Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Гофрети»Солена гофрета с тиква и пушена сьомга

Солена гофрета с тиква и пушена сьомга

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Солена гофрета с тиква и пушена сьомга
Снимка: Храна за Душата
2 / 5с Видео
22/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"При нас мечтите на лакомниците се сбъдват - вкусна и здравословна гофрета с тиква и пушена сьомга"

Необходими Продукти

  • тиква - 100 г (предварително изпечена)
  • масло - 30 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • яйца - 1 бр.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • брашно - 60 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • заквасена сметана - 100 г
  • червен лук - 1 глава
  • пресен лук - 2 стръка
  • копър - 1/2 връзка
  • пушена сьомга - 80 г
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пасирайте сварената тиква.

В купа смесете брашното с бакпулвера. Направете кладенче в брашното и счупете вътре яйцето. Разбъркайте. Постепенно добавете прясното мляко.

Нарежете маслото на кубчета и прибавете към базата. Добавете и пюрето от тиква. Разбъркайте добре до получаване на еднородна смес. Изпечете гофретите в уред.

Овкусете заквасената сметаната със сол и черен пипер. Добавете нарязана на ситно кората на 1 лимон и накълцана 1/2 връзка копър. Завършете със зехтин и разбъркайте топинга.

Нарежете на ситно червения лук и пресния лук за поръсване на гофретата.

Сервирайте тиквените гофрети, като гарнирате със сметаната. Подредете парченца пушена сьомга и поръсете с червен и пресен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: