Пълнени ябълки с уиски

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
28 мин.
Общо
48 мин.
Порции
2
"Най-доброто уиски за най-ароматният зимен десерт - пълнени ябълки с уиски."

Необходими Продукти

  • ябълки - 4 бр.
  • стафиди - 100 г златни
  • стафиди - 100 г тъмни
  • бадеми - 50 г
  • кафява захар - 60 г
  • канела - 1 с.л.
  • индийско орехче - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 ч.л.
  • уиски - 100 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрежете капачетата на ябълките и издълбайте вътрешността им с лъжица. Запазете издълбаната част, за да я добавите по-късно в плънката.

Подредете плодовете в тавичка върху лист хартия за печене. Наситнете бадемите и ги запечете на сух тиган. Добавете стафидите в тигана при ядките. Карамелизирайте с кафявата захар и 2 с.л. вода.

Овкусете сместа с канела, джинджифил и индийско орехче. Нарежете на ситно отделената вътрешност от ябълките. Добавете в съда на котлона и разбъркайте.

Налейте уискито и оставете сместа да поври, докато силния аромат от алкохола се изпари. Свалете сместа от котлона и напълнете с нея ябълките.

Печете пълнените ябълки в предварително загрята фурна на 200 С за 15-20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: