Начин на приготвяне
Отрежете капачетата на ябълките и издълбайте вътрешността им с лъжица. Запазете издълбаната част, за да я добавите по-късно в плънката.
Подредете плодовете в тавичка върху лист хартия за печене. Наситнете бадемите и ги запечете на сух тиган. Добавете стафидите в тигана при ядките. Карамелизирайте с кафявата захар и 2 с.л. вода.
Овкусете сместа с канела, джинджифил и индийско орехче. Нарежете на ситно отделената вътрешност от ябълките. Добавете в съда на котлона и разбъркайте.
Налейте уискито и оставете сместа да поври, докато силния аромат от алкохола се изпари. Свалете сместа от котлона и напълнете с нея ябълките.
Печете пълнените ябълки в предварително загрята фурна на 200 С за 15-20 минути.