Печени Пълнени Ябълки

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Печени Пълнени Ябълки
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
11/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Любим десерт на малки и големи - да ви е вкусно"

Необходими Продукти

  • ябълки - 3 бр.
  • сушени боровинки - 3 с.л.
  • стафиди - 3 с.л.
  • орехи - 3 с.л. счукани
  • канела - 1 к.л.
  • кафява захар - 2 с.л.
  • масло - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се измиват добре. С остър нож се изрязва горната им част като капаче, а после се издълбава вътрешността им.

В купа се приготвя пълнежът, като се смесват сушените боровинки, стафидите, счуканите на дребно орехи, канелата и кафявата захар. Плънката се обърква добре и се разпределя в издълбаните ябълки.

Върху всяка ябълка се поставя по парченце краве масло (не повече от супена лъжица), а отгоре се покрива с изрязаното капаче. Подреждат се в тавичка в която се налива малко вода, колкото да не залепнат ябълките.

Десертът се пече в загрята на 190 градуса фурна, докато ябълките омекнат и леко покафенеят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: