Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Чийзкейк с шоколад и лешников крокан

Чийзкейк с шоколад и лешников крокан

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Чийзкейк с шоколад и лешников крокан
Снимка: Храна за Душата
2 / 4с Видео
07/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Внимание, диетата се отлага, докато не изядем и последната хапка вълшебен чийзкейк с шоколад и лешников крокан."

Необходими Продукти

  • За чийзкейка
  • чаени бисквити - 250 г
  • масло - 80 г
  • шоколад - 400 г (натурален)
  • крема сирене - 500 г
  • пудра захар - 60 г
  • За лешниковия крокан
  • лешници - 100 г
  • захар - 2 с.л.
  • масло - 30 г
  • морска сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с приготвянето на базата за чийзкейка като натрошите бисквитите на фини трохи в дълбока купа. Добавете маслото и омесете добре бисквитеното тесто с ръце. Притиснете по дъното на съда, така че да се образува стегнат и равномерен блат.

Разтопете шоколада на водна баня.

Разбийте крема сиренето с пудрата захар в отделен съд. Обединете разтопения шоколад с крема сиренето.

Разпределете готовия крем върху бисквитената основа и заравнете. Оставете чийзкейка да стегне за час-два в хладилник.

За да приготвите лешниковия крокан първо запечете лешниците в сух тиган. Увийте изпечените ядки в памучна кърпа и ги разтъркайте, за да отделите люспите по-лесно. Поставете вече обелените лешници в тигана. Добавете маслото и захарта. Оставете ядките да се карамелизират. Добавете 2 с.л. вода, за да предотвратите изгарянето на карамела.

Разстелете готовия крокант върху лист хартия за печене и поръсете с щипка едра морска сол. Оставете да се втвърди.

Начупете на парчета охладения лешников крокан и декорирайте чийзкейка с тях.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: