Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Чийзкейк с лешников тахан и бял шоколад

Чийзкейк с лешников тахан и бял шоколад

Чийзкейк с лешников тахан и бял шоколад
Снимка: Анонимен
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
12
"Не се сещаме за по-добър начин да направите нечий ден специален от приготвянето на този чийзкейк с бял шоколад"

Необходими Продукти

  • бисквити - - 300 г /2 пакета/ шоколадови cookies
  • масло - 1 пакетче 125 г
  • крема сирене - 500 г /4 бр./
  • сметана - 200 г /1 течна сладкарска/
  • бял шоколад - 2 бр.
  • лешников тахан - 1 бурканче подсладен
  • ром - 1 есенция
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата:

Бисквитите Кукис се натрошават в блендер или на ръка на ситно. Към тях се прибавя разтопеното масло и 1/3 ампула есенция ром. Разбърква се добре и готовата смес се поставя във форма за торта с отлепящо се дъно. Разпределя се равномерно, като за целта може да се използва лъжица. Така готовата основа се поставя в хладилник да стегне, минимум 15 минути.

За крема:

1 шоколад и 2/3 от другия се поставят в съд за водна баня заедно с малко от течната сметана, за да се разтопят.

През това време останалата течна сметана се разбива с миксер, като се оставя с по-лека консистенция, прибавят се крема сиренето и накрая разтопеният бял шоколад. Всичко се разбърква добре.

Така готовият крем с тахан се разпределя върху стегналия блат. Връща се в хладилника, докато стегне отново.

Когато вкусният чийзкейк се е охладила и стегнала, се глазира с лешников тахан.

Чийзкейк с лешников тахан и бял шоколад се украсява с настърган бял шоколад и натрошени бисквити.

Хубаво е да престои 12 часа преди консумация в хладилник, покрита с фолио.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: