Начин на приготвяне
За блата:
Бисквитите Кукис се натрошават в блендер или на ръка на ситно. Към тях се прибавя разтопеното масло и 1/3 ампула есенция ром. Разбърква се добре и готовата смес се поставя във форма за торта с отлепящо се дъно. Разпределя се равномерно, като за целта може да се използва лъжица. Така готовата основа се поставя в хладилник да стегне, минимум 15 минути.
За крема:
1 шоколад и 2/3 от другия се поставят в съд за водна баня заедно с малко от течната сметана, за да се разтопят.
През това време останалата течна сметана се разбива с миксер, като се оставя с по-лека консистенция, прибавят се крема сиренето и накрая разтопеният бял шоколад. Всичко се разбърква добре.
Така готовият крем с тахан се разпределя върху стегналия блат. Връща се в хладилника, докато стегне отново.
Когато вкусният чийзкейк се е охладила и стегнала, се глазира с лешников тахан.
Чийзкейк с лешников тахан и бял шоколад се украсява с настърган бял шоколад и натрошени бисквити.
Хубаво е да престои 12 часа преди консумация в хладилник, покрита с фолио.
Бон Апети!