Начин на приготвяне
Започнете с приготвянето на базата за чийзкейка като натрошите бисквитите на фини трохи в дълбока купа. Добавете маслото и омесете добре бисквитеното тесто с ръце. Притиснете по дъното на съда, така че да се образува стегнат и равномерен блат.
Разтопете шоколада на водна баня.
Разбийте крема сиренето с пудрата захар в отделен съд. Обединете разтопения шоколад с крема сиренето.
Разпределете готовия крем върху бисквитената основа и заравнете. Оставете чийзкейка да стегне за час-два в хладилник.
За да приготвите лешниковия крокан първо запечете лешниците в сух тиган. Увийте изпечените ядки в памучна кърпа и ги разтъркайте, за да отделите люспите по-лесно. Поставете вече обелените лешници в тигана. Добавете маслото и захарта. Оставете ядките да се карамелизират. Добавете 2 с.л. вода, за да предотвратите изгарянето на карамела.
Разстелете готовия крокант върху лист хартия за печене и поръсете с щипка едра морска сол. Оставете да се втвърди.
Начупете на парчета охладения лешников крокан и декорирайте чийзкейка с тях.