Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Дюнери»Пилешки дюнер с таханов сос

Пилешки дюнер с таханов сос

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Няма и да си помислите за друг дюнер, веднъж ако опитате този - гаранция."

Необходими Продукти

  • плоски питки - 2 - 3 бр.
  • пилешки бутчета - 2 бр. (цели)
  • чушки - 1 бр. зелена + 1 червена + 1 жълта
  • чесън - 1 скилидка
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер
  • зехтин
  • сол
  • За тахановия сос
  • кисело мляко - 250 г
  • слънчогледов тахан - 2 с.л.
  • майонеза - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете пилешките бутчета. Овкусете със сол и черен пипер. Запържете месото в силно загрят тиган. Извадете от тигана и накълцайте на ситно.

Нарежете на тънки жулиени червената, зелената и жълтата чушка. Задушете в тигана, в който сте приготвили пилешкото месо. Добавете ситно нарязана скилидка чесън.

Върнете месото в тигана. Добавете сухите подправки мащерка и кимион. Овкусете със сол и черен пипер. На финала изстискайте сока на половин лимон.

Пригответе соса за дюнера, като смесите киселото мляко, майонезата, слънчогледовия тахан и добавите щипка сол.

Поставете от сместа от пилешко и зеленчуци върху плоските питки, гарнирайте с тахановия сос и сервирайте дюнерите завити или отворени по свое желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: