Начин на приготвяне
Обезкостете пилешките бутчета. Овкусете със сол и черен пипер. Запържете месото в силно загрят тиган. Извадете от тигана и накълцайте на ситно.
Нарежете на тънки жулиени червената, зелената и жълтата чушка. Задушете в тигана, в който сте приготвили пилешкото месо. Добавете ситно нарязана скилидка чесън.
Върнете месото в тигана. Добавете сухите подправки мащерка и кимион. Овкусете със сол и черен пипер. На финала изстискайте сока на половин лимон.
Пригответе соса за дюнера, като смесите киселото мляко, майонезата, слънчогледовия тахан и добавите щипка сол.
Поставете от сместа от пилешко и зеленчуци върху плоските питки, гарнирайте с тахановия сос и сервирайте дюнерите завити или отворени по свое желание.