Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 200 градуса. Намазнете форма за печене. Направете леки разрези в предварително почистената риба.
Начукайте семената кориандър с чесъна. Смесете ги със соса хариса и 4 с.л. зехтин. С получената смес намажете рибата отвътре и отвън.
Нарежете доматите, лука и лимона, поръсете ги със зехтин, сол и черен пипер и ги сложете в тавата. Отгоре сложете рибата, поръсете с дафинов лист, мащерка и розмарин. Запечете за 25 минути.
Междувременно направете соса. Смесете тахана, лимоновия сок чесъна и кориандъра в малка тенджерка заедно със 120 мл вода, сол и черен пипер. Загрейте и варете, докато сосът се посгъсти. Сервирайте с рибата.