Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Фалафели»Фалафели с таханов сос

Фалафели с таханов сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
08/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Откакто си правим фалафели с бял сос вкъщи, въобще не си помисляме да си купим готови от дюнерджийницата"

Необходими Продукти

  • нахут - 300 г от консерва
  • бакпулвер - ½ ч.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • хляб - 2 филийки
  • кимион - ½ ч.л.
  • кориандър - ½ ч.л.
  • магданоз - ½ връзка пресен
  • за соса
  • кимион
  • лимонов сок - 2 ч.л.
  • тахан - 1 с.л. сусамов
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пасирайте нахута с хляба, яйцето, лука, чесъна и подправките. Добавете бакпулвера към сместа и отново разбийте.

От получената смес се оформят малки фалафели, които се пържат в сгорещено олио до получаването на златист цвят.

Отцедете готовите фалафели върху кухненска хартия.

Смесете всички продукти за соса и поднесете към фалафелите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Чревоугодничка :)
Чревоугодничка :)
Станаха превъзходни ! Благодаря за рецептата ? А сега да продължа с "дегустацията" на следващия фалафел ! ?️
21.09.2023 22:00