Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Фалафели»Спаначени фалафели с Таханов сос

Спаначени фалафели с Таханов сос

Спаначени фалафели с Таханов сос
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
04/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Ето така се правят домашни фалафели с вкусен сос"

Необходими Продукти

  • нахут - 3/4 буркан
  • спанак - 2 шепи пресен
  • чесън - 1 голяма скилидка
  • кимион - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 2 с.л.
  • царевично брашно - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • олио - 1 к.ч. за пържене
  • сос
  • сусамов тахан - 2 с.л.
  • сок от лимон - 1/2
  • вода - по малко от 100 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отцежда се нахут от течността. Измива се спанакът, нарязва се на едро и смесваме с нахута.

Поставя се в чашата на чопър и се блендира на два-три пъти.

Сипва се в купа, добавяме яйцето, подправките, галета и царевично брашно с бакпулвера.

Омесва се като кайма, оформят се 5 нахутени кюфтета, зависи от големината им - може и повече.

Пържим апетитните фалафели до златисто от двете страни в загрято олио в тиган, изваждат се върху хартия да попие мазнината.

В купа се смесва сусамов тахан, морска сол, сок от половин лимон и разреждаме с вода до нужната гъстота на тахановия сос.

Сервираме топли спаначените фалафели с таханов сос.

Чудесни за обяд!

От Бон Апети е рецептата!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: