Начин на приготвяне
Обелете и почистете вътрешността на ябълките. Нарежете ги на кубчета.
Запържете наденичките в силно загрят тиган. Когато станат златисти, ги извадете и задушете ябълките в същия тиган.
Добавете захарта и листата прясна мащерка. Овкусете с черен пипер и сол и оставете ябълките, да се карамелизират.
Нарежете наденичките на еднакви парчета от по 5-6 см. Нарежете листовете бутертесто на правоъгълници.
Увийте всяко парченце наденичка в слайс сирене чедър. Намажете правоъгълниците бутертесто с горчица. Сипете лъжица от ябълковата смес и поставете отгоре наденичка. Добавете стръкче прясна мащерка и завийте на руло.
Подредете рулцата в тава с лист хартия за печене. Намажете с разбит жълтък и поръсете със сусам.
Изпечете баничките в предварително загрята фурна на 220°C за 12-15 мин.
Коментари