Начин на приготвяне
Запечете зърната черен пипер и кимион в сух тиган, за да отключите ароматите им. Прехвърлете запечените подправки в саханче и счукайте.
Нарежете лука и чесъна наситно. Добавете щипка сол при чесъна и намачкайте на паста. С острието на ножа. Задушете в дълбок съд. Обелете и настържете корена от джинджифил и го добавете към лука и чесъна.
Добавете граха и нарязаните на кубчета сварени картофи. Овкусете сместа с къри, куркума и кардамон на прах. Добавете и микса от саханчето. Наситнете магданоза и прибавете.
Посолете сместа, разбъркайте и свалете от котлона. Навийте баничките на рула като поставите от картофената плънка във всяко от тях. Намажете всяко руло със зехтин и поръсете със сусам.
Изпечете на 200 С за 30 мин.
Коментари