Начин на приготвяне
В малка тенджерка се загрява олио и запържваме ситно нарязан лук, морков, жълта чушка докато сменят цвета си.
Добавя се кубчета картофи, тиква на кубчета и с лъжица вода се задушават за кратко. Прибавя се червен пипер и наливаме вода да покрие продуктите.
Поръсва се сол, черен пипер, риган и оставяме да къкри тихо докато омекнат картофите. Добавя се доматен сок, нарязани скилидки чесън, дафинов лист и отцеден грах от консерва.
Яхнията се готви до готовност на зеленчуците. Разрежда се брашно с малко вода на кашичка и сипваме в яхнията.
След 2 минути е готова и сваляме от котлона. Сервираме поръсена с магданоз.
Чудесна гозба се получи!
Коментари