Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Яхния с картофи, грах и карначета

Яхния с картофи, грах и карначета

Яхния с картофи, грах и карначета
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"А картофената яхния с грах е по-вкусна с карначета, наистина- няма да е постна, но пръстите ще си оближете"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • картофи - 3 бр.
  • грах - 300 г
  • олио - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • домати - 7 - 8 бр. сушени
  • универсална подправка - 1 с.л.
  • хималайска сол
  • чубрица
  • чушки - 1 бр. сиврия
  • карначета - 500 г
  • брашно - 1 с.л.
  • магданоз - свеж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и почистете лука и картофите. Нарежете лука на ситно, а картофите на кубчета. Почистете чушката от семенната част и я нарежете на парчета.

Задушете лука в олиото в подходяща тенджера за готвене. Прибавете картофите, чушката и карначетата, нарязани на малки парчета. Гответе 2-3 минути при непрекъснато бъркане.

Добавете червения пипер, граха от консервата /без да го отцеждате/, разбъркайте и налейте малко топла вода, до покриване на зеленчуците. Прибавете сушените домати, универсалната подправка.

Овкусете със сол и чубрица. Оставете ястието да къкри на тих огън.

Когато яхнията остане на мазнина, добавете брашното, разбито на кашичка. Разбъркайте и изключете котлона. Оставете яхнията да къкри още 1-2 минути.

Поръсете със свеж магданоз преди поднасяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: