Начин на приготвяне
Обелете и почистете лука и картофите. Нарежете лука на ситно, а картофите на кубчета. Почистете чушката от семенната част и я нарежете на парчета.
Задушете лука в олиото в подходяща тенджера за готвене. Прибавете картофите, чушката и карначетата, нарязани на малки парчета. Гответе 2-3 минути при непрекъснато бъркане.
Добавете червения пипер, граха от консервата /без да го отцеждате/, разбъркайте и налейте малко топла вода, до покриване на зеленчуците. Прибавете сушените домати, универсалната подправка.
Овкусете със сол и чубрица. Оставете ястието да къкри на тих огън.
Когато яхнията остане на мазнина, добавете брашното, разбито на кашичка. Разбъркайте и изключете котлона. Оставете яхнията да къкри още 1-2 минути.
Поръсете със свеж магданоз преди поднасяне.