Начин на приготвяне
Разтворете маята в 200 мл топличка вода и добавете виното и зехтина. Щом се разтворят, добавете солта, на порцийки брашното и омесете меко тесто.
Прехвърлете го върху набрашнен плот и доомесете, докато спре да лепне. След това го прехвърлете в намаслена купа, покрийте с намаслено прозрачно фолио и го оставете за 1 час да втасва.
Скълцания ситно лук смесете с маслините и морската сол.
Втасалото тесто за фокачата оформете на правоъгълник, покрийте с плънката и завийте на руло. Прехвърлете в намаслена тавичка и го сплеснете с длани с дебелина около 1 см.
С помощта на показалеца направете вдлъбнатинки по повърхността на фокачата. Намажете в със зехтин и поръсете розмарина и морска сол. Изпечете фокачата в предварително загрята умерена фурна.