Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Фокача с маслини и бяло вино

Фокача с маслини и бяло вино

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328329
Фокача с маслини и бяло вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Счупете лайк бутона ако и вие се влюбихте в тази фокача с маслини и бяло вино"

Необходими Продукти

  • мая - 1 ч.л. суха
  • брашно - 3 ч.ч.
  • вода - 200 мл топла
  • бяло вино - 4 с.л. сухо
  • сол - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • маслини - 1 ч.ч. почистени и нарязани
  • лук - 1 връзка пресен, може и кромид, ако предпочитате
  • морска сол - 1 с.л.
  • розмарин - 1 с.л. накълцан
  • зехтин - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в 200 мл топличка вода и добавете виното и зехтина. Щом се разтворят, добавете солта, на порцийки брашното и омесете меко тесто.

Прехвърлете го върху набрашнен плот и доомесете, докато спре да лепне. След това го прехвърлете в намаслена купа, покрийте с намаслено прозрачно фолио и го оставете за 1 час да втасва.

Скълцания ситно лук смесете с маслините и морската сол.

Втасалото тесто за фокачата оформете на правоъгълник, покрийте с плънката и завийте на руло. Прехвърлете в намаслена тавичка и го сплеснете с длани с дебелина около 1 см.

С помощта на показалеца направете вдлъбнатинки по повърхността на фокачата. Намажете в със зехтин и поръсете розмарина и морска сол. Изпечете фокачата в предварително загрята умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
52
41
32
21
10
Дай твоята оценка: