Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Фокача с тиквички и бяло вино

Фокача с тиквички и бяло вино

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Фокача с тиквички и бяло вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • мая - 7 г
  • вода - 250 мл
  • бяло вино - 4 с.л.
  • лук - ½ глава
  • тиквички - ½ бр.
  • чушки - 1 бр. люта
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 6 с.л.
  • морска сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и се разбърква със солта и маята. В средата се прави кладенче и се сипват водата, виното и 2 супени лъжици зехтин.

Омесва се тесто и се оставя да втаса. Тестото се слага в правоъгълна тава, намазана с мазнина, напръсква се с 2 супени лъжици зехтин и се пече в предварително загрята фурна за 10 минути.

След това се изважда и отгоре се изсипва смес, приготвена от нарязаните на ситно и запържени в 2 супени лъжици зехтин лук и тиквичка. Поръсва се с морска сол и се пече до пълна готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: