Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кавърма»Свински късчета с гъби и вино

Свински късчета с гъби и вино

Свински късчета с гъби и вино
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Уникално вкусна комбинация от свинско, гъби и вино - и наздраве"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г крехко
  • гъби - 200 г
  • червено вино - 70 г
  • чесън - на прах
  • мед - 1 ч.л
  • соев сос
  • кимион
  • черен пипер
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото нарязваме на късчета и го мариноваме със соевия сос, чесън на прах, солта, кимиона, черния пипер и меда. Оставяме настрана за около 1 час.

През това време си почистваме гъбите и ги нарязваме.

В тиган поставяме олиото и когато се загрее достатъчно, прибавяме месото.

Разбъркваме добре и към тях добавяме и нарязаните гъби.

Когато и месото и гъбите се запържат леко, добавяме виното.

Оставяме де се готви до готовност на месото и гъбите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: