Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Свински късчета с гъби и зеленчуци в гювеч

Свински късчета с гъби и зеленчуци в гювеч

Yana G.Yana G.
Готвач
1786502457333
Свински късчета с гъби и зеленчуци в гювеч
Снимка: Yana G.
1 / 3
09/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг /за готвене/
  • гъби - 500 г
  • лук - 3 глави стар
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 1 червена
  • домати - 1 бр.
  • сол
  • чубрица
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свинското месо на малки късчета.

Почистваме гъбите и ги режем на четири. Лука, морковите и червената чушка ги режем на малки кубчета.

В голяма тава слагаме месото, гъбите и всички зеленчуци, посоляваме и поръсваме с чубрица и малко червен пипер.

Разбъркваме добре и пълним гювеча. Домата се настъргва на едро ренде, слагаме го в гювеча и заливаме с 1 чаена чаша вода.

Слагаме да печем в студена фурна на 220 градуса за около 80 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: