Свински късчета с гъби и чушки

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4092k2k2k
04/03/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Свински късчета с гъби и чушки - получава се много, ама много апетитно"

Необходими Продукти

  • моркови - 1 бр.
  • праз - 1 бр.
  • чушки - 2 бр. червена и зелена
  • олио - 4 с.л.
  • свинско месо - 700 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • бяло вино - 200 мл
  • червен пипер - 1 щипка, лют
  • гъби - 200 г
  • сол
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на дребно и сложете да се запържи в подходящ тиган. Разбъркайте и добавете моркова и лука. Сипете праза, чушките, после и гъбите - всички нарязани.

Овкусете пърженото свинско с червен пипер, черен пипер и сол. Разбъркайте и сипете бялото вино.

Гответе свинското с гъби до изпаряване на алкохола. Разбъркайте.

Поднесете свинските късчета с гъби и чушки с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: