Начин на приготвяне
Измийте и накиснете ориза за около 20 минути в студена вода.
Нарежете свинското месо на късчета. Почистете лука и го нарежете на ситно.
Загрейте мазнината в дълбок съд на котлона. Добавете нарязания лук и гответе до прозрачност.
Прибавете свинските късчета и гответе при непрекъснато бъркане до промяна на цвета им.
Добавете отцедения ориз. Гответе 3-4 минути, като разбърквате ястието. Добавете маринованите гъби, овкусете със сол.
Добавете топла вода, като покриете ориза. Прибавете черният пипер на зърна. Похлупете съда с капак и намалете огъня.
Гответе на бавен огън, докато свинските късчета омекнат и оризът набъбне. Ако е необходимо, добавете още вода. Периодично разбърквайте ориза на тиган.
Бавно готвените свински късчета с кафяв ориз и гъби са много вкусни!