Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ориз на тиган»Бавно готвени свински късчета с кафяв ориз и гъби

Бавно готвени свински късчета с кафяв ориз и гъби

Бавно готвени свински късчета с кафяв ориз и гъби
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Бавно готвене е тайната на вкусното свинско с ориз"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г от бут
  • мариновани гъби - 150 г
  • кафяв ориз - 200 г
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер - 7 - 8 бр. на зърна
  • олио - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и накиснете ориза за около 20 минути в студена вода.

Нарежете свинското месо на късчета. Почистете лука и го нарежете на ситно.

Загрейте мазнината в дълбок съд на котлона. Добавете нарязания лук и гответе до прозрачност.

Прибавете свинските късчета и гответе при непрекъснато бъркане до промяна на цвета им.

Добавете отцедения ориз. Гответе 3-4 минути, като разбърквате ястието. Добавете маринованите гъби, овкусете със сол.

Добавете топла вода, като покриете ориза. Прибавете черният пипер на зърна. Похлупете съда с капак и намалете огъня.

Гответе на бавен огън, докато свинските късчета омекнат и оризът набъбне. Ако е необходимо, добавете още вода. Периодично разбърквайте ориза на тиган.

Бавно готвените свински късчета с кафяв ориз и гъби са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: