Пюре от Фенел

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Пюре от Фенел2 / 2
09/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • фенел - 2 глави
  • чесън - 1 скилидка
  • течна сметана - 1 ч.ч.
  • меласа от нар - 1 с.л.
  • мащерка - 2 стръка
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • кимион - смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрязваме главите фенел на две и отстраняваме твърдата им част. Нарязваме фенела на тънко заедно със зелените стръкове.

Обелваме чесъна и го нарязваме на тънки филийки.

В тиган сипваме зехтина и задушаваме фенела и чесъна.

Посипваме със сол, черен пипер и смлян кимион и разбъркваме добре.

Когато фенелът омекне, добавяме меласата от нар.

Когато фенелът се карамелизира, тогава поставяме листенцата мащерка.

В блендер поставяме фенела, добавяме сметаната и пасираме, така че да се получи гладка смес.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: