Начин на приготвяне
В купа разбиваме яйцата заедно със захарта. Към тях прибавяме прясното мляко и зехтина.
Пресяваме брашното, поставяме към него бакпулвера и прибавяме към яйчената смес.
Разбъркваме добре до получаването на хомогенна смес.
Оставяме на страна и започваме да си белим ябълките, като отстраняваме семките, без да ги режем.
Трябва да образуваме дълбоки дупки в средата на ябълката.
Покриваме тавичка с хартия за печене, подреждаме равномерно ябълките и изсипваме сместа.
Поставяме ябълковия сладкиш в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.
През това време си приготвяме крема.
В съд си изсипваме млякото със захарта и поставяме на котлона.
Разтваряме си нишестето и след като заври млякото, го прибавяме.
Варим до сгъстяването му, отстраняваме и изчакваме да изстине.
Когато е готов, пълним ябълките с крема и украсяваме с шоколадовите пръчици.