Су кюфте

ДаскаловДаскаловНовак
15/03/2013
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 453
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Смелете месото 3 пъти и добавете ситно настъргания лук, лимонова кора, сол, червен пипер, смлян бахар, хляба, предварително накиснат в мляко или вода и добре изстискан, счукания дафинов лист, 2 яйца, кашкавал или сирене по желание.

Добре омесете сместа, направете продълговати кюфтета, които оваляйте в брашно или галета и ги подредете в леко подмазнена тава.

Отгоре намажете кюфтетата с разбито яйце, поръсете с черен пипер и масло, залейте ги с вода и сложете да се изпекат.

По-късно към соса се добавя още дафинов лист и виното. Докато се пекат кюфтетата непрекъснато се поливат със собствения си сос.

Щом се опекат, се заливат със смес от разбитото кисело мляко и няколко яйца. Су кюфте се доопича и се поднася с гарнитура от каротофено пюре.

Рейтинг

5 3
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар