Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пуешки маншони с прясно зеле

Пуешки маншони с прясно зеле

Пуешки маншони с прясно зеле
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Пуйка със зеле - не може да не опитате тази кулинарна класика"

Необходими Продукти

  • пуешки маншони - 6 бр.
  • зеле - 1 бр. средно голяма прясна зелка
  • домати - 3 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
  • олио - 1/2 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешките маншони се измиват и слагат в тенджера с подсолена вода да се сварят, но не напълно.

Зелето се нарязва на ленти, претрива се сол и се слага в тенджера с една чаена чаша вода.

Налива се олио, слага се червен пипер и зелето се слага на котлона да се вари.

След като зелето поомекне, се прибавят нарязаните на дребно домати.

Зелето се разбърква и се оставя да се вари.

Малко преди готовност зелето се прехвърля в тава, а отгоре се нареждат полусварените пуешки маншони.

Тавата се слага във фурната и ястието се пече на 200 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: