Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пуешко месо»Пуешки маншони на фурна

Пуешки маншони на фурна

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Пуешки маншони на фурна
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
15/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
165 мин.
Порции
3
"Апетитен начин за приготвянето на пуешки маншони на фурна - изберете им гарнитура и сервирайте"

Необходими Продукти

  • пуешки маншони - 3 бр.
  • сол
  • лимонов сок - от 1
  • ракия - 50 г
  • бяло вино - 300 мл
  • краве масло - 50 г
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • чили - 1 к.л.
  • риган - 1/2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешките маншони се обтриват със сол и заливат със смес от сока на един лимон, малко ракия и бяло вино. Поставят се в съд с капак и заедно с маринатата за пуешко се оставят в хладилника за около два часа.

След това пуешкото се обтрива с кравето масло и поръсва с червен, черен пипер, кимион, сух риган и малко чили на люспи.

Поставят се в тава с капак заедно с около 150 мл вода и се слагат да се готвят във фурната.

Пекат се на 220 градуса за около час и половина, като по средата на печенето се обръщат и от другата страна.

Пуешките маншони на фурна се сервират с гарнитура по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: