Начин на приготвяне
Сложете в голяма тенджера с вода всички зеленчуци и подправки за бульона - зеленчуците само почистени и разполовени.
Когато течността закъкри, добавете патешките маншони и варете на умерен огън до готовност на месото - около час.
Накълцайте лука и го сложете да се запържва бавно в олиото. Зелето нарежете на тънки ивици и когато лукът започне да се карамелизира, го прибавете към него, заедно със скилидките чесън - ситно нарязани или настъргани на фино ренде. Сипете виното и задушете на слаб огън.
Прибавете доматите, червения и черен пипер, дафиновия лист и малко сол и налейте 1 ч.ч. и малко от бульона - прецеден. Задушете за около 10 минути и прехвърлете в тавичка, заливайки с още от бульона. Използвайте, колкото прецените, че ще е достатъчно, за да се сготви напълно зелето в него. Сложете и патешките маншони.
Печете под капак във фурна загрята на 200 градуса или завийте тавичката с алуминиево фолио.
Когато зелето поеме течността и омекне напълно, махнете капака и оставете за още няколко минути, за да придобие месото лек загар. След това ви остава само да се насладите на това уникално кисело зеле с патешки маншони.
Добър апетит!