Начин на приготвяне
Нарежете наситно целината, лука и морковите. Задушете зеленчуците в загрята мазнина. Добавете дафиновите листа и щипка сол. Нарежете чесъна и прибавете в съда. Оставете базата от зеленчуци да се задуши.
Нарежете картофите на кубчета и добавете. Залейте с пилешкия бульон, пуснете целите стръкчета мащерка и оставете сместа да заври.
Обезкостете свареното пилешко бутче, отстранете кожата и накълцайте месото. Добавете парчетата пиле в супата. Овкусете с чубрица, сол и черен пипер.
Пригответе застройката за супата като отделите жълтъка на яйцето и го разбиете с киселото мляко и брашното. Добавете черпак от бульона на супата на тънка струка при застройката, за да балансирате температурата и да не се пресече.
Добавете затоплената застройката също на тънка струйка в пилешката супа като разбърквате.
На финала натрошете фидето в съда и завършете с накълцан магданоз.
Коментари
Това е единствената ми забележка,която е към действително вкусната и ароматна предложена супа.