Френска пилешка супа

Френска пилешка супа
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки фенер - 2 бр. френско пиле
  • праз - 1 бр.
  • морков - 1 бр.
  • целина - 1стрък
  • сол
  • черен пипер
  • естрагон
  • дижонска горчица - 1 ч.л.
  • макарони - шепа
  • картофи - 2 бр.(малки)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази пилешка супа с макарони измийте и сложете пилешките фенери в тенджера с вода, колкото да ги покрие.

Добавете сол и изчакайте да заври.

Махнете пяната с решетъчна лъжица и варете до готовност.

Извадете и прецедете пилешкия бульон. Върнете го в тенджерата.

Обезкостете фенерите.

Нарежете праза и целината на дребно, моркова - на колелца, и картофите -на кубчета. Сложете го в бульона.

Добавете подправките, горчицата, макароните и месото.

Варете вкусната пилешка супа още 10 минути или до готовност на всичко.

Сервирайте френската пилешка супа топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Супата стана перфектна дори без естрагон /тарус/ и дижонска горчица! Просто нямах и добавих магданоз на края...
11.12.2020 20:52