Начин на приготвяне
Започваме с разбиването на яйцето, добавя се млякото, в което сме угасили содата, прибавяме също така брашното, захарта и солта. Хубаво е сместа да се разбърка с лъжица, а не друг уред за целта, до получаване на леко гъста смес.
Отново с помощта на лъжица на малки гребвания /колкото количеството от сместа, което се събира в лъжицата/ се пускат във загряното олио на котлона.
Количеството олио, необходимо за пърженето, е около 2 пръста олио на дъното, в зависимост от диаметъра на съда, в който ще пържим бухтите.
Ако разбира се решите, можете да ги пържите във фритюрник без решетка.
Желателно е да ги обръщаме от двете страни, докато ги пържим, за да бъдем сигурни, че отвътре не са останали сурови или да се получи теклен ефект.
Готовите бухтички вадим в чиния с парче кухненска хартия, за да се попие ненужната мазнина от пърженето.
Поднесете вкусните бухти със сладко от смокини или друго по ваш избор.