Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони със гъбено-майонезен сос

Макарони със гъбено-майонезен сос

Rayna_xcxRayna_xcx
Иноватор
177853633
Макарони със гъбено-майонезен сос2 / 2
28/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • печурки - 200 г
  • зелен лук - стрък
  • майонеза - 200 г
  • макарони - 1 опаковка
  • масло - 40 г
  • сол
  • куркума
  • чубрица
  • чесън на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните се сваряват в подсолена вода и се слагат да се изцедят, след като са готови.

Зеления лук и гъбите се почистват, измиват и се нарязват на ситно.

В нагорещения тиган се слага маслото да се разтопи. Преди да е започнало да се препържва, добавяме гъбите и лука, след което добавяме малко сол, куркума, чесъна на прах и чубрицата /може да се пропусне/.

Захлупваме тигана, за да се задушат зеленчуците, а през това време в удобен съд изсипваме майонезата.

След като са готови зеленчуците, ги слагаме при майонезата, докато са топли, и разбъркваме добре.

Вече изцедените макарони измиваме със студена вода, за да не слепват.

В чиния се слага количество, достатъчно за една порция, и се гарнират със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: